Het Onzekere Begin - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Izzy Essenburg - WaarBenJij.nu Het Onzekere Begin - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Izzy Essenburg - WaarBenJij.nu

Het Onzekere Begin

Door: Papa

Blijf op de hoogte en volg Izzy

09 Mei 2010 | Nederland, Amsterdam

Vandaag begint onze reis, omdat we in de loop van vandaag naar een hotel gaan in de buurt van Schiphol. Morgen kunnen we dan lekker opstaan en zijn we in 5 minuten op Schiphol Airport. Waarom onzeker zou je dan denken. Er is een vulkaan in IJsland (met een onuitspreekbare naam) die heel Europa terroriseert. Hoe kan dat nu vraag je je af. Dat is heel simpel, het is een vulkaan die heeeeeeel veel as uitzaait en heel weinig lava. De as komt tot een hoogte van soms wel 10.000 meter. Overal waar as is kan niet gevlogen worden, omdat dit gevaarlijk schijnt te zijn voor vliegtuigmotoren. Aangezien in April in heel Europa niet gevlogen is voor 6 dagen en de vulkaan al weken actief is maakt dat je reis wat onzeker. Daarnaast is de vulkaan de laatste dagen weer actiever geworden. Heel Europa ligt onder een deken van as. De wind gaat bepalen of wij gaan vliegen of niet. Zeker is dat als we vliegen er een forse vertraging zal zijn en dat wij de aansluitende vlucht van Washington naar Orlando gaan missen. Deze vertraging zit hem in het feit dat er om de aswolk heen gevlogen moet worden. Er wordt nu om IJsland en over Groenland gevlogen. Dat kost je al een uur extra. Er mogen ook maar 30 vluchten gelijk boven IJsland vliegen dus zal je in een bepaald time-slot van het vliegveld losgelaten worden. Dit kost over het algemeen ook 2 uur. Maar als dat zo is maakt dat niet uit. Wij (Papa, Mama en ik) willen heel graag op vakantie en nemen vertraging en eventueel een vlucht later op de koop toe.
Papa is al weken zenuwachtig door die vulkaan. Hij is zo bang dat we niet gaan (ik hoop dat ik niet zo’n doemdenker wordt). Elke zes uur is er een update over waar de aswolk zich de komende 18 uur bevindt en waar niet gevlogen mag worden. Papa houdt dit angstvallig in de gaten. In de loop van vandaag zal hopelijk duidelijk worden of we vliegen.
Eerst hebben papa en mama vanmorgen de koffers ingepakt. Tevens heeft papa United Airlines gebeld. Voorlopig staat de vlucht nog gepland. Daarna zijn we een uurtje gaan wandelen om de tijd te doden. Toen kwam aan het eind van de middag Oma Sjaakie. We hebben lekker chinees gegeten en zijn naar het hotel gegaan. Lekker wat gedronken met Oma om tenslotte weer naar bed te gaan. Als we dit schrijven lijkt de aswolk ons morgen gunstig gezind te zijn.

Izzy

Hoi Iedereen, Ik ben Izzy. Ik ben geboren in september 2009. Mijn papa en mama zijn helemaal gek van Disney en slepen me al naar Disneyland. Ik ben al een paar keer in Disneyland Parijs geweest en ook al een keer in het grote Walt Disney World Florida. Dit gaan we in september 2011 weer doen. We hebben dan een mooi huis en een grote auto. Natuurlijk gaan we ook dan naar Disney. Ik heb er nu al zin in..

Actief sinds 06 Jan. 2010