Flower And Garden Festival - Reisverslag uit Kissimmee, Verenigde Staten van Izzy Essenburg - WaarBenJij.nu Flower And Garden Festival - Reisverslag uit Kissimmee, Verenigde Staten van Izzy Essenburg - WaarBenJij.nu

Flower And Garden Festival

Door: Papa

Blijf op de hoogte en volg Izzy

15 Mei 2010 | Verenigde Staten, Kissimmee

Epcot is 1 van de laatste ideeën van Walt Disney zelf. Zijn idee om een pretpark te bouwen waarin constant op de toekomst geanticipeerd wordt heeft het levenslicht gevonden in Walt Disney World. 1 van de ideeën van Walt Disney was een monorail dwars door het park. Een waar feest om vanuit de lucht en stukje van dit park te bekijken. De eyecatcher van dit park is echter een enorme golfbal (2 keer zo groot als dat ding in Brussel waar ik de naam even niet van weet volgens mij Anatomium). In deze golfbal huist de attractie Spaceship Earth. Tevens heeft Epcot een deel waar hoogtepunten van 12 landen zijn nagebouwd (De Eiffeltoren, Bierfesten, een typisch Engelse straat enz.) Je raadt het al Epcot is onze bestemming van vandaag. Er is een reden dat we juist vandaag naar Epcot gaan. Tot en met aankomende zondag is het nog Flower And Garden Festival in Epcot. Dit houdt in dat er door het hele park kleurrijke bloemen staan en dat er door het hele park bloemencorso’s staan in de vorm van Disneyfiguren. Dit is een waar feest voor het oog. Eenmaal aangekomen bij het park staan we slechts op de 2e rij van de reguliere parkeerplaats. Ook het park binnenkomen gaat in een sneltreinvaart. Eerst willen papa en mama natuurlijk op de foto. Ik moet hier geld voor gaan vragen ik sta al 1000 keer op de foto. Vervolgens gelijk door naar mijn vrienden: Mickey, Minnie, Pluto, Goofy en Minnie. Vooral Minnie en Mickey vind ik heel leuk. Ik heb Mickey in zijn oor gefluisterd dat papa een grote fan is en dat ik Mickey al door en door ken. Ik probeer zelfs een hapje van de neus van Mickey te nemen. Toen was het tijd voor de eerste echte attractie. Nemo. Je rijdt in een schelp door de wereld van Nemo. In het begin vond ik dit heel leuk, maar het was wel donker. Al die indrukken maakte me moe en na mijn fruit ben ik gaan slapen. Papa en mama gingen toen ombeurten in Soarin’ over California. Een soort hangglider waar je alle hoogtepunten van California in 5 minuten ziet. Een weergaloze attractie want het is net echt door de geur en het gevoel van snelhei, dat terwijl je stil hangt. Tenminste dat heb ik me laten vertellen door papa.
Mama ging eerst en toen ging papa. Daar ging het mis. Toen papa klaar was en naar de afgesproken plek ging, was mama er niet. Papa heeft een half uur gewacht, gezocht en gebeld. Wat bleek, mama was bij de uitgang van de attractie gaan zitten om mij te laten spelen op vloerbedekking. Gelukkig zijn we weer compleet. De leukste attractie van de dag kwam er nu aan: Figment. Een paars draakje dat je langs al je zintuigen laat gaan: smell, sense, hear, touch, see. Heel leuk vooral als hij een stinkscheet laat en als je in zijn huisje mag kijken. Enthousiaster dan dit wordt ik vandaag niet meer. Ook niet van Living With The Land waar je vanuit een bootje ziet, hoe geprobeerd wordt om vooruitstrevend om te gaan met water en land om te kunnen verbouwen in tijden van schaarste. Vooral de visjes die hier zwommen vond ik mooi.
Het was nu tijd om eens goed te kijken naar de van planten gemaakte Disneyfiguren. Overal werden foto’s van gemaakt en de alle 12 landen werden bezocht. Voor papa was het hoogtepunt Capitol Hill, met daarin een vertelling van de Amerikaanse geschiedenis door Mark Twain. Ik vond het maar een saaie bedoeling. Mijn hoogtepunt is dat we Marie van de Aristocats tegenkwamen. Natuurlijk heb ik die geaaid en zijn we er mee op de foto geweest. We gingen lekker eten, nog wat winkels kijken en lieten ons nog een paar keer op de foto zetten. Papa is nog alleen in Test Track geweest waar je een echte Crash Test Dummie bent.
Het slotpunt van de dag was Illuminations Reflections Of Earth. Dit is vuurwerk op het water met in het midden een ronddraaiende wereldbol waar filmpjes op te zien zijn. Alles onder het genot van Disneymuziek. Ik vond het prachtig. Het was nu allang voorbij kinderbedtijd, na nog een foto in het donker zijn we naar huis gegaan. Wat de dag ons morgen brengt is nog maar de vraag.

Hoogtepunten van de dag:

De dollar staat nog maar op 1,23

• 15 Mei 2010 - 19:28

Ilonka:

Lieve Izzy,
    Wat zie je er mooi uit in je nieuwe outfit! Geen wonder dat iedereen je lief vindt....
    Dikke kus van ons allebei.

• 16 Mei 2010 - 11:35

Bettina:

oh oh, wat ben je toch een lekker kind, en leuk danny hoe jij het, schrijft en verteld,we moeten iedere keer er om lachen fijn dat jullie het naar je zin hebben en dat Izzy het zo goed doet.nou heel veel liefs van pap mam xxxx

• 30 Mei 2010 - 14:44

Marja En Theo :

wat een mooie foto"s van izzy en jullie zeg hoop dat jullie een goede terug vlugt hebben vakantie zit er al weer op he gaat snel he groetje xx