Shamu Rocks! Big Time!
Door: Papa
Blijf op de hoogte en volg Izzy
30 Mei 2010 | Verenigde Staten, Kissimmee
We gingen nog even naar Shamu onder water kijken en toen brak de hel weer los. Gelukkig was het etenstijd en konden we eten. Dit deden we rustig aan :) Het bleef echter regenen. We gingen wat binnen dingen doen. Haaitjes kijken, Pinguins en nog een keer het Manta Aquarium. Ook nog even langs de zeeleeuwen. En op weg naar Shamu Rocks! Werd het droog. Toen de show begon zag je dat de regen mensen had weggejaagd. Het stadion zat niet vol. Deze show is anders dan de normale show (Believe). Hier wordt niet gelult, er wordt rockmuziek gespeeld en Shamu steelt de show. Het was goed te zien dat het de eerste show was, want Shamu deed niet altijd wat er gevraagd werd. Dat maakte het leuk. Maar met de muziek, het licht en het donker was het erg spectaculair. Zoals de titel al aangaf, Shamu Rocks! Big Time. Hij is geen Mickey, maar wel heel leuk.
Het slotakkoord van de avond was Reflections. Het vuurwerk van SeaWorld. Dit is te bekijken vanuit het Bayside Stadium. Het hele jaar wordt dit stadion niet gebruikt, behalve als er vuurwerk is. Het stadion zat onder helemaal vol en boven half. Ruimte zat dus. De show was prachtig. Elementen van water en licht completeerde het geheel en de muziek maakte het af. Er was 1 nadeel. Vanuit een stadion is het lastig vuurwerk kijken (vanwege het dak). Gelukkig zaten we goed en ik moest eerst mopperen maar toen het begon was ik enthousiast.
Eenmaal klaar kwam het besef, de laatste dag nadert. We reden naar huis in het inmiddels heerlijke weer en gingen slapen. Morgen gaan we inpakken en naar Downtown Disney. Maandag op Memorial Dy vliegen we naar huis. Papa heeft nog iets heel slims gedaan. We hadden maar 70 minuten overstaptijd, met de kans op vertraging en op een groot vliegveld heel krap. Hij heeft gebeld met United en er bleek door een verandering van de tijden nog maar 58 minuten over te zijn. We hebben nu een vlucht van Orlando naar Washington om half 10 in de ochtend. We hebben dan nog alle rust op Washington Airport.
We eindigen deze blog met wat weetjes.
Wist je dat:
- Er Maximaal 80.000 mensen in Magic Kingdom kunnen;
- Magic Kingdom de 1 na grootste parkeerplaats heeft van de wereld (de grootste ligt in Edmonton bij een mall);
- De parkeerplaats zo groot is dat Disneyland Californie er helemaal op past en dat er dan nog plaats is voor 500 auto’s?;
- Je vanuit elk willekeurig land in Disney World geen ander land kan zien behalve het kasteel. Walt Disney wilde dat zodat je je echt ergens anders waande;
Jullie hebben nog van mij tegoed een verhaal over zondag en de terugreis ook zal er een epiloog komen. Dit zal waarschijnlijk dinsdag plaatsvinden. Tot dan.
Hoogtepunten van de dag:
1. Shamu Rocks!