Come Inside It’s Fun Inside - Reisverslag uit Kissimmee, Verenigde Staten van Izzy Essenburg - WaarBenJij.nu Come Inside It’s Fun Inside - Reisverslag uit Kissimmee, Verenigde Staten van Izzy Essenburg - WaarBenJij.nu

Come Inside It’s Fun Inside

Door: Papa

Blijf op de hoogte en volg Izzy

13 Mei 2010 | Verenigde Staten, Kissimmee

Een Disneypark bezoeken was het doel van vandaag. We besloten om naar Disney Hollywood Studios te gaan. Een pretpark met de film (en hoe deze gemaakt wordt) als uitgangspunt. Na het ontbijt zijn we gelijk in de auto gesprongen om op weg te gaan. Ik was nog een beetje moe, maar ik vond het ook wel spannend. Toen we het bord van de ingang gepasseerd waren moesten we nog over een mega grote parkeerplaats rijden, maar we waren waar we wezen wilde.
Eenmaal door de bagage- en ticket controle (al die mensen denken dat ik bommen vervoer in mijn luiertas) liepen we gelijk door naar Toystory Midway Mania. Een redelijk nieuwe zeeeer populaire attractie. We waren namelijk niet de enige die deze attractie wilde doen. Werkelijk iedereen liep deze richting uit. Eerst een fastpass getrokken en toen naar binnen. De aankleding binnen was heel mooi. Ze hadden alle beroemde bordspellen in het groot neergezet in de wachtrij. Zo zag ik Monopoly, Twister, Scrabble en vele andere. Eenmaal aangekomen bij het karretje kregen we allemaal een 3D Bril op. Deze attractie is eigenlijk een soort schiettent in 3D. Je rijdt heel wild door alle Toy Story plaatsen heen en je moet zoveel mogelijk punten bij elkaar schieten. Ik zat bij mama op schoot en vond het machtig interessant.
Na Toy Story besloten we naar Playhouse Disney te gaan. Een show gebaseerd op de gelijknamige TV-serie op Disney Channel. Mickey en zijn vriendjes organiseren al zingend en lerend een verjaardagsfeest voor om Minnie te verrassen. Het liedje wat steeds terugkomt is:” Mickey Mouse Clubhouse Come Inside It’s Fun Inside.” Ik vond het heel leuk, al vind ik andere kindjes ook wel interessant.
Na mijn fruitje ben ik gaan slapen. Ik hoef al die winkeltjes die mijn papa en mama willen zien niet ook te zien. Op een goed moment wist ik dat we op een andere plek waren en ik opende mijn ogen. We gaan op de foto met Sorcerer Mickey en Lotso (de nieuwe roze beer uit de film Toy Story 3 die naar aardbei ruiky) Ze waren heel lief en ik werd er helemaal blij van. Mijn papa had het plan opgevat om daarna te gaan kijken naar de show Beauty and the Beast. Een musical van een half uur naar de film Beauty and the Beast. Heel leuk hoor, maar ik ben eigenlijk veel meer nieuwsgierig naar de ijzeren bankjes waar we op moeten zitten. Wat papa heel mooi vond was dat voorin de zaal een man en een vrouw van Disney de show nadeden in gebarentaal voor de een groep mensen die doof zijn.
Het was eindelijk flesjestijd. Lekker drinken (en mijn papa eten halen) en vervolgens weer slapen. Toen kwam het hoogtepunt van de dag op de foto met Mike Wazowski. Mike en ik zijn echte vrienden geworden. Ik ga hem als we thuis zijn ook gelijk mailen mike.wazowski@monsters.inc
Het leuke is dat ik met alle Disney figuren en met de hoogtepunten van het pretpark (en papa en mama natuurlijk) op de foto sta. Je krijgt van Disney gratis een pasje (een Photopass). Dit pasje heeft een nummer. Als je ergens op de foto wil geef je de fotograaf je pasje en ze nemen foto’s. Deze foto’s worden dan gekoppeld aan het nummer op je pasje. De foto’s kan je dan onder andere op cd laten zetten, af laten drukken, bekijken op internet en veel meer. Buiten het bekijken kosten de foto’s natuurlijk wel geld. Nu zijn al mijn hoogtepunten vastgelegd.
De dag gaat verder als een sneltrein voorbij. Nog op de foto met Cars, Woody, Buzz en vele andere. Maar ook in veel winkels kijken. Tegen de avond hebben papa en mama op een groot scherm en een bankje de dagfinale van American Idol gekeken op een groot scherm (Een show gelijk aan Idols, waar je een plaats in het zeer populaire American Idol kan winnen). Ik ben lekker gaan slapen om mij op te maken voor het hoogtepunt van de dag: FANTASMIC!
Een show waarin Mickey een nachtmerrie krijgt, omdat er allerlei Villains langskomen zoals: Jafar, Scar, The Evil Witch, Hades, Malificent en vele anderen. Dit alles wordt uitgebeeld aan de hand van echte mensen, poppen, (vuur)werk, water en projecties als in de bioscoop maar dan is het scherm van water. Omdat deze show maar 2 keer per week is, was het super druk. Ruim een uur van te voren zat het 6.000 tellende stadion al vol! Gelukkig hadden wij een plaatsje. Eerst vond ik het wachten niet niet leuk, maar toen het begon was ik gefascineerd. Het was in 1 woord. FANTASMIC! Na de show heeft papa nog wat Vinylmations gekocht en zijn we naar huis gegaan. Morgen gaan we rustig aan doen. Maar wel even outlet shoppen om mooie kleren en andere spullen voor ons zelf te kopen.

Hoogtepunten van de dag:
1. FANTASMIC!
2. Op de foto met Mike Wazowski
3. Het Babycare Centre van Disney (waar alles is wat een baby nodig heeft)

Tegenvaller van de dag:
De auto niet kunnen vinden na een lange dag :)

• 13 Mei 2010 - 17:15

Ilonka:

Lieve Izzy,
    Zo te lezen is jouw leven momenteel één groot avontuur. En dan een nieuw vriendje Lotso, die ook nog naar aardbeien ruikt, je bent een echte bofkont. Ik ben heel benieuwd naar alle foto’s op de photopass.
    Ik neem aan dat jullie aan het einde van de dag toch de auto hebben kunnen vinden? Papa was altijd zo goed in het onthouden van de plaatjes die bij de parkeerplek horen.
    Rust lekker uit morgen en koop de outlet niet leeg!
    Dikke knuffel
    oma

• 13 Mei 2010 - 18:40

Opa:

Lieve Izzy

Fijn dat alles zo leuk is in dat grote Amerika.
    Geniet er van en laten mama en papa jouw maar lekker verwennen.

Misschien had papa een nog grotere auto moeten huren, zodat hij hem wel kan vinden.

Opa

• 14 Mei 2010 - 20:46

Oma En Opa Kuit:

Hoi, Izzy, danny en Sabrina,
    Wat leuk om te lezen dat alles goed gaat met jullie . Je moeder en ik moesten erg lachen om de leuke verslagen van jullie belevenissen.hier is alles okéé. En Danny de volgende keer kun je beter een autobus huren.
    De groeten oma en opa en een dikke kus voor Izzy.

• 15 Mei 2010 - 06:26

Ilonka:

He kindjes,
    Ik hoorde dat jullie gisteren in Epcot waren? Ben benieuwd naar het verhaal. Is het nog steeds mooi weer? In Berlijn regent het, maar we hopen dat het opklaart.
    Dikke knuffel van ons.