Ouwe Troep
Door: Papa
Blijf op de hoogte en volg Izzy
27 Mei 2010 | Verenigde Staten, Kissimmee
Vandaag was een zogenoemde relatieve rustdag. Ik werd goed gemutst wakker en eigenlijk hadden we zin om rustig aan te doen, maar wel even de deur uit te gaan. Papa had daarom het idee opgevat om naar Mouse Surplus te gaan. Dat is 40 minuten rijden van ons huis in Haines City. Het is een grote loods waar spullen staan die oorspronkelijk uit de Disney Parken komen (zo genoemde props). Je hebt het hier over buttons, maar ook over kostuums van Castmembers en ze verkopen zelfs de locomotief van de Monorail. We reden er heen en verlieten echt het toeristische gebied. We kwamen langs sinaasappelvelden, heel veel kerken en communities voor 55+ers. Veel groen en water. Erg mooi. Ook kwamen we langs de villa waar papa en mama in 2006 gezeten hadden, das wel ver rijden hoor. Uiteindelijk het dorpje in, naar de middle of nowhere en dan ben je ineens bij een loods wat Mouse Surplus blijkt te zijn. Ik vond het maar een ouwe troep, papa en mama vonden het wel mooi. Ze hadden er echt van alles wat met Disney te maken heeft. Jaarverslagen, stukken attractie, naamplaatjes van castmembers, beddengoed van Disneyhotels, meubels uit Disneyparken, levensgrote beelden. Echt teveel om op te noemen. Het was stoffig en warm. Mama vond de 4 persoonsfiets uit Epcot en de hobbelbambi uit de jaren 50 wel wat (beiden niet te betalen en/of mee te nemen). Papa had zijn oog laten van op Mickey Mouse Club spullen. Zo hadden ze een single van de Mickey Mouse Club. Papa ging kijken wat hij kostte. Hij was 9 dollar, alleen het plaatje was in 2 stukken. “Hou maar” zei papa. We gingen na een uurtje weg met 2 kerstbelletjes van porselein, een button van Mickey en wat art-sheets van de Mickey Mouse Club. Op de terugweg pakten we nog een hele mooie gift-shop. Hier kocht mama nog een mooie tas en daar bleef het bij. Het was tijd om te slapen. Maar ik wilde niet slapen en er moesten nog wat boodschappen gedaan worden. Dus toch maar naar de Wal*Mart. Dit is 1 van de laatste keren dat we hier zijn en dat voelt toch wel raar. Na de boodschappen gingen we terug en toen wilde ik wel slapen. Na een korte inventarisatie bleek dat we het net niet gaan redden met mijn melk. Papa wil absoluut dezelfde hebben, dus snel naar de Walgreens. Daar kocht hij mijn lekkere melkje en ook nog een schitterend boek van Walt Disney World. Volgens zeggen zijn mooiste boek. Ook hebben mama en papa gekeken wat er nog in de koffer past. En het zal er om gaan hangen of het past. Maar mama is een superinpakker, dus papa verwacht dat het goedkomt. Na het eten van Lasagne(papa en mama aten dit) ben ik gaan slapen. Papa en mama hebben televisie gekeken Family Feud (5 tegen 5), Criminal Minds en NCIS. Morgen staat weer een mooie dag op het programma, namelijk Magic Kingdom.
Wat papa nog even kwijt wil is dat het echt van kwaad tot erger gaat met mijn eten. Papa moet wel opschieten met de fles, want anders word ik heel boos. Gelukkig ben ik blij en tevreden als mijn buikje vol is.
Hoogtepunten van de dag:
1. Mouse Surplus