Een Schema, just for the fun of it!
Door: Papa
Blijf op de hoogte en volg Izzy
24 April 2011 | Nederland, Hoevelaken
1. Wat papa in zijn hoofd heeft zit niet in zijn kont;
2. Papa’s wil is wet;
3. Regel 1: Papa heeft altijd gelijk. Regel 2: Als dat niet zo is treedt regel 1 automatisch in werking.
Met andere woorden niemand anders dan mijn papa heeft dit schema bedacht. Uiteraard mochten mama en oma voorzichtig suggesties doen, maar wel heeeeeeel voorzichtig. Natuurlijk is mijn papa niet te onderschatten, hij is inmiddels een ervaringsdeskundige. Dit wordt de 8e keer dat hij Amerika bezoekt en de 6e keer dat hij Orlando aandoet. Naast de suggesties en de ervaringen heeft papa dit keer ook de hulp ingeroepen van Tourguide Mike. Een online hulp om Disneyschema’s te maken van iemand die bijna woont in WDW (tenminste als je hem moet geloven). Dit uiteraard tegen een betaling. Er blijken dus mensen te zijn die nog gekker zijn dan mijn papa. Maar uiteraard hebben we de nuttige tips en adviezen meegepikt van zijn site. Al met al een redelijk gefundeerd schema. Met daarbij als kanttekening dat 2 dagen achter elkaar een pretpark een no go area is, dat trek ik niet hoor. Daar ben ik te klein voor. Overigens kan buiten de gereserveerde dingen alles nog veranderen. Het is een leidraad en geen ijzeren wet. Ik hou jullie niet langer in spanning dit is de planning:
19 september: Vliegen;
20 september: Shoppen (Downtown Disney/Outlet);
21 september: Islands Of Adventure;
22 september: Ontbijten in het Polynesian Resort (‘Ohana)/Zwemmen;
23 september: Universal Studios;
24 september: Rust (b.v. Shoppen/Zwemmen/Midget-Golf/Natuur);
25 september: Kennedy Space Centre;
26 september: Ontbijten in Crystal Palace in Magic Kingdom en daarna Magic Kingdom;
27 september: Rust (b.v. Shoppen/Zwemmen/Midget-Golf/Natuur);
28 september: Disney Hollywood Studios;
29 september: Keys To The Kingdom Tour (Magic Kingdom)/Relax In de middag en 's avonds Fantasmic;
30 september: Sea World;
1 Oktober: Ontbijten in het Contemporary Resort (Chef Mickey)/‘s avonds Old Town Kissimmee;
2 Oktober: Mickey’s Not So Scary Halloween Party;
3 Oktober: Rust (b.v. Shoppen/Zwemmen/Midget-Golf/Natuur);
4 Oktober: Animal Kingdom
5 Oktober: Rust (b.v. Shoppen/Zwemmen/Midget-Golf/Natuur);
6 Oktober: Epcot
7 Oktober: Rust (b.v. Shoppen/Zwemmen/Midget-Golf/Natuur);
8 Oktober: Eten in Cinderella Castle (Cinderella’s Royal Table) en Magic Kingdom;
9 Oktober: Rust (b.v. Shoppen/Zwemmen/Midget-Golf/Natuur);
10 Oktober: Naar huis op Columbus Day;
Zoals je kan zien heeft mijn papa veel gepland, maar is er ook genoeg ruimte voor andere dingen dan pretparken. Er zijn veel rustdagen en veel activiteiten duren maar een dagdeel. De volgende dingen hebben we al geboekt: intree parken, eten in Disney, ook de tour is al geboekt en betaald. Dat laatste geldt ook voor Cinderella’s Royal Table, dat moet nou eenmaal van Mijnheer Disney. Volgens papa is dat met de huidige dollarkoers geen straf. Papa kijkt vooral uit naar de tour in Magic Kingdom, ik mag niet mee (ben nog net geen 16). Mama en ik gaan dan lekker relaxen in het zwembad ofzo. Papa vindt het cool om door de ondergrondse gangen van Disney te lopen, je zal die tic maar hebben en bereid zijn daar $74,- p.p. voor te betalen (exclusief entree park). Ook hebben we in de voorverkoop al een Photopass + Disney Fotoboek besteld. Hier haal je op voorhand een korting weg van $80,- en dat is natuurlijk kaasje voor papa. Vorige keer hadden we over de 300 foto’s, dat moet nu ook zijn geld wel op gaan brengen. Of opa en oma altijd mee gaan op de foto is nog even de vraag. De tickets voor Disney en de Flextickets zijn ook al binnen en heeft ook geen verdere zorg nodig. Wat een voorbereidingen allemaal.
Verder staan er nog wel wat dingen op onze wensenlijstje om te doen. Sommige passen in bovenstaand schema, sommige ook niet. Een kleine opsomming.
- Mouse Surplus (een opslag waar oude WDW artefacts gekocht kunnen worden);
- Aquatica;
- 1 of meerdere State Parks (b.v. Lake Louisa i.c.m. The Citrus Tower);
- Eten bij: Earl Of Sandwich/Olive Garden/Panera);
- Bezoek aan Celebration;
- D-Street bezoeken (mijn papa is gek op Vinylmations);
- Veel Outlet- en Mall Shoppen;
- Airheads en Bit-O-Honey’s kopen (lekkere snoepjes):):)
Wat een verhaal. Als ik weer wat te melden heb, bijvoorbeeld als Papa tickets heeft voor Mickey’s Halloween party, dan meld ik me weer :-). Voor nu nog heel veel nachtjes slapen voor we op vakantie mogen.