To All Who Come To This Happy Place Welcome!!
Door: Oma
Blijf op de hoogte en volg Izzy
02 Oktober 2011 | Verenigde Staten, Kissimmee
Na het eten gaan we eerst nog boodschappen doen en kijken bij de kleine outlet om de hoek van ons huis. ’s Middags een poosje zwemmen, want het is wel erg heet. Om vijf uur gaan papa, opa en oma naar Magic Kingdom. Papa wil graag een jubileumparkkaart scoren en kijken naar het speciale vuurwerk. Misschien is er ook wel leuke merchandise!
Verhaal van oma:
Om ongeveer vijf uur rijden we het terrein op. Er staan geen parkeerwachten meer dus we kunnen een plaatsje vooraan zoeken. Dan gaan we het park binnen. Danny boft, hij heeft 3 jubileumparkkaarten. Helaas zijn de buttons van het 40-jarig bestaan van het park op. Maar daar is misschien ooit nog wel aan te komen.
We eten een lekker broodje en gaan in de peoplemover. Dat is een treintje in Tomorrowland dat over en door allerlei attracties rijdt. In een winkel in Adventureland vindt Danny een map met een replica van een parkkaart van 40 jaar geleden en foto’s en nog een aantal dingen. Dat is een leuk verjaardagskadootje van ons. Er zijn ook wel andere dingen maar die zijn echt heeeel duur.
Het is erg druk in het park. Om 20.00 uur is de lichtjesparade. Het is dan al donker. Ze kennen in Florida niet de schemering die wij in Nederland kennen. Het is licht en dan binnen een kwartier is het donker. De lichtjesparade is weer fantastisch. Daarna krijg je een projectie op het kasteel waar foto’s van bezoekers van die dag in verwerkt zijn. Dat is ook echt mooi. Vergelijkbaar met The Snowflake and the Bubble op Fifth Avenue in New York rond de kersttijd. En dan het vuurwerk. Spectaculair.
Na het vuurwerk is er wel een opstopping. Ineens kan niemand meer voor of achteruit. Gelukkig is dat snel opgelost. We lopen nog in het park rond tot een uur of half twaalf en gaan dan naar de boot die ons naar de parkeerplaats brengt. Om half een zijn we thuis. Gelukkig kunnen we morgen uitslapen.